”Koira hyväksyy Sinut sellaisena kuin olet”

Hali-Koira kävi vierailulla

Keväisen aurinkoisena tiistaina 2015 Pulinaklubi sai vieraaksi Maarit Haapasaaren jolla oli mukanaan Hali-Koira nimeltään Viljo-Valdemar.
Maarit Haapasaari on koulutukseltaan Eläintaitoavustaja ja toiminut siinä toimessa nyt 13-vuoden ajan. Halikoira yhdistys on perustettu neljä vuotta sitten.
Hali-Koiran tyypillisimpiä vierailukohteita on vanhainkodit, lastenkodit, kehitysvammaisten asuntolat ja muut erityisryhmät. Tällä kertaa kohteena oli siis reumaatikot.

Viljo-Valdemar
Neljävuotias Viljo-Valdemar on rodultaan berninpaimenkoira, joka on luonteeltaan hyvin seurallinen, rauhallinen ja tottelevainen. Hali-Koirana, eli terapiakoirana se on toiminut ihan pennusta asti.
Viljo-Valdemar on myös ensimmäisiä lukukoiria suomessa. Voikin siis sanoa, että se on todellinen moniosaaja jolta sujuu useita erilaisia rooleja ja siksi hänellä on myös monia eri termejä jona häntä voi kutsua. Lukukoira, terapiakoira tai Hali-Koira.

Jumppaa Hali-Koiran kanssa
Jumppaaminen ei välttämättä ole aina niin innostavaa tai mielekästä, mutta kun mukana on koira joka osallistuu ryhmäliikuntaan, on innostus aivan uudella tasolla. Pulinaklubilaiset saivat siis mahdollisuuden jumpata Viljo-Valdemarin kanssa.
Yhtenä liikkeenä esimerkiksi oli kun ryhmäläiset istuivat tuoleilla ja toiseen kengänpohjaan laitettiin keltainen lappu. Yksi kerrallaan joku nosti suoraksi sen jalan jossa lappu oli, ja muut sen jossa lappua ei ollut. Viljo-Valdemar seurasi kenen kengänpohjassa keltainen lappu on ja kävi tassullaan koskettamassa sitä.
Ryhmässä tehtäviä liikkeitä oli useita ja Viljo-Valdemar oli niissä osallisena. Täytyy sanoa, että tuskin koskaan ryhmäliikunta on ollut niin mielenkiintoista ja hymyn täytteistä. Eihän siinä nyt voi totisena jumpata, kun menossa mukana on hurmaava Hali-Koira.

”Koira hyväksyy Sinut sellaisena kuin olet”
Hali-Koiran kanssa toimiminen on hyvin luontevaa ja rentouttavaa. Koira luo nopeasti luotettavan ja lämpimän ilmapiirin ympärilleen. Usein jopa hieman koiria arastelevat henkilöt pääsevät pienen pelon yli ja alkavat luottaa lempeään Hali-Koiraan, jolloin suhde muitakin koiria kohtaan saattaa muuttua, kertoo Maarit Haapasaari.
Hali-Koira ei arvostele eikä valikoi ihmisiä millään kriteereillä, vaan on kaikkien ystävä ja hyväksyy ihmisen sellaisena kuin hän on.
Hali-Koira toimintaan voit tutustua myös internetissä osoitteessa www.hali-koira.fi
Hali-Koira vierailun oli Turun Reumayhdistykselle lahjoittanut Humaliston Apteekki.

Teksti: Pasi Hartikka