Tutkimukset

Arvokasta tietoa alalta

Tutkimuksilla saadaan tärkeää tietoa koira-avusteisen työn tehokkuudesta ja vaikuttavuudesta. Tutkimusnäyttö auttaa edelleen kehittämään ja parantamaan työskentelyä. Hali-Koirat Viljo-Valdemar, Hilma-Maria, NeitiNamu, Bella-Riina ja  ja edesmennyt Rento ovatkin aktiivisesti osallistuneet yliopiston ja ammattikorkeakoulujen tutkimuksiin.

Opinnäytetyöt sekä pro gradut:

2022

2020

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2008

Haluatko lahjoittaa Hali-Koira käynnin

  • Kenellä on siiheen mahdollisuus: Sinulla , mattimeikäläisellä, yrityksillä, yhdistyksillä , minulla, kenellä vaan.
  • Miksi: koska siitä saa hyvän mielen itselle ja niille joille sen lahoittaa, hyvän joululahjan , hyvän imagon yritykselle jne. Koska laitoksissa asuu ihan oikeasti varattomia ihmisiä joita eivät kaikki viriketoiminnat koske koska heillä ei ole varaa maksaa niistä
  • Mihin mahdollista kohdentaa: laitoksissa asuville vanhuksille, kehitysvammaisille, kotona asuville vanhuksille ja kehitysvammaisille
  • Mitä se voisi olla: yhdessä oloa, ulkoilua, eläinavusteista tuolijumppaa yhdessä Hali-Koiran ja / tai omaisen kanssa, eläinavusteista tarinankerrontaa ja laulatusta tuolijumpan ohessa.
  • Käynneistä myös raportoidaan vierailun lahjoittajille ja heidän on mahdollista tulla myös mukaan ennalta sovittuihin laitoskäynneille. Vierailusta kerrotaan myös Hali-Koiran kotisivuilla ja FB:ssä
hali-koira

Haluatko lahjoittaa Hali-Koira käynnin?

Lue lisää!

Ota yhteyttä ja kysy lisää »

Projektit

Tartu tassuun -lukuhanke

Hankkeessa olivat yhteistyössä Kaarinan kirjasto ja koulutoimi sekä Hali-Koira-yritys. ELY-keskus tuki hanketta 15 000 eurolla. Hankkeen päätavoitteena oli innostaa lapsia lukemaan ja tukea lasten lukuharrastusta. Kun lapsi lukee, koira kuuntelee rauhassa ja arvostelematta. Tällöin lapsen ei tarvitse jännittää lukemista tai virheitä.

Lue lisää Tartu tassuun -lukuhankeesta!

Kuonon kosketus-sanataidetta ja koira-avusteisuutta vanhustyössä

Kuonon kosketus on Hali-Koira-yrittäjä Maarit Haapasaaren ja sanataiteilija Veera Vähämaan yhteisprojekti, jossa kehitetään koira-avusteista työskentelyä ja sanataidetta yhdistäviä malleja vanhustyöhön. Työpajoissa jumpataan Hali-Koiran kanssa, jutellaan hauskoja, muistellaan menneitä ja kuullaan runoja. Konseptin kehittämiseen saatiin tukea Audiovisuaalisen kulttuurin kehittämiskeskukselta.

Lue lisää Kuonon koskeus -hankkeesta täältä »

Kirjoitetaan Koiralle!

Kirjoitetaan Koiralle on Maarit Haapasaaren ja Veera Vähämaan rekisteröimä menetelmä, joka innostaa lapsia luovaan kielelliseen ilmaisuun (kerrontaan ja kirjoittamiseen) sekä kasvattaa lasten empatiakykyä ja valmiuksia toisenlaisten olentojen kohtaamiseen. Työpajoissa osallistujat saavat tutustua Hali-Koiraan, kuulevat tarinoita sen elämästä ja kirjoittavat sen jälkeen pienen, yleensä minä-muotoisen tekstin, koiran näkökulmasta.

Lue lisää Kirjoitetaan Koiralle-menetelmästä!