Mäntyrinteen vanhainkodissa tarjolla haliannoksia!

Mäntyrinteen vanhainkodissa tarjolla haliannoksia!

 

 

"Vähä onnelline komia uros" Viljo-Valdemar

Mäntyrinteen vanhainkodissa vietettiin 13.2. Ystävänpäivän ennakkoa. Suukkoja ja halauksia asukkaille tarjosi berninpaimenkoira ja Hali-Koira Viljo-Valdemar.

Rapsuttelun ja halailujen lisäksi Viljo-Valdemar osallistui pallopeliin ja muihin leikkeihin yhdessä emäntänsä sekä Mäntyrinteen asukkaiden kanssa.

Kohta 4-vuotta täyttävän Bernin paimenkoira Viljo-Valdemarin emäntä Maarit Haapasaari perusti Hali-Koira -yrityksen vuonna 2011.

– Hali-Koirat jakoivat viime vuonna Turun alueella satoja haliannoksia. Haliannos tarkoittaa yhtä vierailukäyntiä esimerkiksi vanhainkodissa, lastenkodissa tai kehitysvammaisten luona, Haapasaari kertoo.

Hali-Koiran kanssa voi tehdä yhdessä monenlaisia asioita.

– Yhdessä oloa, ulkoilua, eläinavusteista tuolijumppaa Hali-Koiran ja omaisen kanssa, eläinavusteista tarinankerrontaa tai laulatusta tuolijumpan ohessa, kertoo Haapasaari niistä mahdollisuuksista, mitä Hali-Koiran kanssa voi tehdä.

 

Viljo-Valdemar tarjoilee suukkoa Irja Rastaalle.

Vierailun Mäntyrinteen asukkaiden ja henkilökunnan iloksi lahjoitti Radisson Blu Marina Palace Hotel.

Työskentely Hali-Koiran kanssa on eläinavusteista terapiaa, jossa koira on keskeinen osa hoitoprosessia. Hali-Koira voi osallistua esimerkiksi fysioterapeuttisen hoidon toteuttamiseen fysioterapeutin kanssa, toimia koulussa lukukoirana tai hoitolaitoksessa apuna liikuntaan innostajana.

 

Hali-Koira Viljo-Valdemar Mäntyrinteen vanhainkodissa Bertta Nuutisen (vas.), Aili Virolaisen, vierailun lahjoittaneen Radisson Blu Marina Palace Hotel, Ulla Lähtevänojan ja Irja Rastaan kanssa.