Neiti Namu vierailulla yksin asuvan vanhuksen kotona!

Neiti Namu vierailulla yksin asuvan vanhuksen kotona!

Hali-Koira Neiti Namulla edessä tavanomaisesta poikkeava tehtävä: ensimmäinen vierailu yksin asuvan vanhuksen kotiin. Vierailu toteutui osana Facebookissa paraikaa käynnissä olevaa Lahjoita Hali-Koiran käynti -kampanjaa, ja käynnin lahjoitti kaarinalaisen Bioferme Oy:n toimitusjohtaja Merja Scharlin.

Heti kynnyksen yli päästyään Neiti Namu kiirehti pienestä alkujännityksestä huolimatta sanomaan tassupäivää talon emännän Elsin kanssa. Koiran suuri koko hieman pelästytti vierailun kohdetta aluksi, mutta pian Namu ja Elsi olivat kuin vanhat kaverukset. Suurimman osan vierailua Namu köllöttelikin lattialla Elsin vieressä ja kerjäsi – kuinkas muutenkaan – rapsutuksia. Muutamaan otteeseen Elsi sai nauttia Namun halauksistakin.

Puolitoistatuntisen vierailun aikana ehdittiin jutella muun muassa Namun ruokavaliosta ja pakkasenkestävyydestä. Koira-teemasta Elsillä riitti omakohtaista kokemustakin, onhan hän ollut aikoinaan itsekin koiran omistaja. Elsi muisteli, että hänen koiransa söi aina lätynpaistopäivänä ei enempää eikä vähempää kuin 25 pikkulättyä.

Keskustelu rönsyili Neiti Namun rennossa seurassa koira-aiheen ulkopuolellekin, ja saimme kuulla otteita Elsin elämäntarinasta ja ehdimme myös ihastella hänen tekemiään taidokkaita käsitöitä.

Koko vierailun suurin ihmettelyn aihe taisi olla Elsille se, miten noin suuren koiran voi kouluttaa niin tottelevaiseksi. Tähän osaa vastata varmasti parhaiten Maarit Haapasaari. Joka tapauksessa, vierailu toi Elsille hymyn huulille ja antoi muistelemista pitkäksi aikaa!

Kiitos vielä kerran Merja Scharlinille, Maarit Haapasaarelle ja tietysti mainiolle Neiti Namulle!