Viljo vierailee Hovirinnassa!!

Viljo vierailee Hovirinnassa!!

Aamulla on ilmoitustaululta luettu Hali-Koiran tulevan käymään ruokailun jälkeen. Vierailua odotettiin Hovirinnan Palvelukeskuksessa kovasti, olihan Viljo-Valdemar ehtinyt jo pariin otteeseen vierailla talossa.

Aamupäivän keskusteluissa pohditaan tuleekohan sieltä se iso koira, se joka osaa pelata palloa ja antaa suukon. Kun hetki sitten lähenee ja osallistujia kysellään, ovat melkein kaikki halukkaita mukaan. Koiran nähtyään tulee vielä muutama uusi osallistuja ja tuoleja on haettava lisää.

Kaikki halukkaat mahtuvat huoneeseen, jonne tuolit on asetettu ympyrän muotoon niin, että kaikilla on mahdollisuus nähdä Viljo ja ohjaaja Maarit. Kovasti jo kysellään koiran nimeä ja rotua. Joku muistaa Viljon käyneen ennenkin ja joku toteaa itsellään olleen aina koiran.

Maarit ja Viljo aloittavat toiminnallisen tuokionsa, jossa jumpataan, lauletaan ja visaillaan. Välillä keskustelu rönsyilee muihin aiheisiin, mutta tärkeintä on että jokainen saa vuoronsa tulla kuulluksi ja ennen kaikkea huomiota Viljolta. Koiralle on helppo puhua ja se herättää muistoja moniin mieliin. Kuin huomaamatta vanhuksen käsi nousee antamaan palloa Viljo-Valdemarin kosketettavaksi tai Koiralle näytetään miten hyvin jokin liike onnistuu.

Jokainen osallistuja odottaa kovasti omaa vuoroaan, päästä antamaan palloa tai näyttämään Viljolle miten jalka nousee, toisia jopa vähän hoputetaan toimimaan nopeammin.

Loppulaulun jälkeen lähes jokainen haluaa vielä rapsuttaa Viljo-Valdemaria ja vaihtaa sanasen ohjaankin kanssa. Parivaljakon lähdettyä keskustelu jatkuu samoista aiheista ja edelleen ihmetellään koiran isoa kokoa, taitoja ja kiltteyttä. ”Ajatella se osasi tulla syliinkin, vaikka on niin iso” Hali-Koira käynti on tuonut mukavaa virkistystä ja iloa päivään.

Kiitokset Merja Scharlinille!! 

Päivähoidonohjaaja Minna, Hovirinta

Haaste-Kampanjaan pääset osallistumaan tästä!

Kampanjassa jo mukana:

Back on Track Suomi

Merja Sarlin, Bioferme

Toivo Sukari, Maskun Kalustetalo Oy

Radisson Blu Marina Palace Hotel, Turku

Heikki Salmela, Hesburger

Parturi-Kampaamo Anne

K-Supermarket Katariina

Cafe Brahe

Park Hotel

Herrankukkaro

Jarmo Laivoranta

Lyyti

Taksi Ojaranta

Humaliston Apteekki - Apoteket Humlegården

K-citymarket Turku Ravattula

Skål International

Loimaan ykkösapteekki

Kultaranta Golf, Pekka Jokisuu

Lue lisää haastekampanjasta!